ההבדל בין הגברים לילדים הוא מחיר הצעצועים שלהם. :)

שלט רחוק לטיסנים מגיע במספר סידורי שליטה הנקראים מודים - Mode. כשמדברים על מוד 1 או מוד 2 (Mode1 Mode 2) במערכות שלט רחוק הכוונה הינה לאופן סידור ידיות השליטה וקישור כל תנועת ידית היגוי על המשדר לתנועה של ערוץ על הטיסן. קיימים ארבעה סידורים שונים אולם בפועל נמצאים בשימוש זוג סידורים הנקראים Mode 1 ו-Mode 2. בארץ מקובל הסידור המכונה Mode 2, אולם ניתן למצא גם משדרים בהם סדר ידיות ההיגוי מתאים ל-Mode 1. לרוב ההחלפה בין סידור אחד לאחר אפשרית ואינה מורכבת אך דורשת כלי עבודה מתאימים ועורכת כעשר דקות (ראו הערה בנוגע לאחריות על מערכת השלט רחוק שלכם בסיום הסקירה).
במקומות אחרים בעולם נהוג להשתמש בשני הסידורים, לרוב בהתאם לקבוצה בה אתה מטיס או בהתאם למערכת השלט רחוק שהותקנה על טיסן הרדיו הראשון איתו למדת להטיס.
ארבעת המצבים השונים האפשריים במערכות שלט רחוק מוצגים מתחת:
נתחיל ממוד 2 Mode היות שזהו הסידורי המוכר בארץ:

ידית ההיגוי השמאלית אחראית על ערוץ המצערת - Throtlle וערוץ השליטה על הגה הכיוון - Rudder. הידית הימנית שולטת על הגה הגובה - Elevator ועל המאזנות - Ailerons.

שלט רחוק מוד 2 Mode

 מוד 1 Mode מציג את סידור הערוצים הבא:

ידית ההיגוי השמאלית שולטת על הגה הגובה והגה הכיוון וידית ההיגוי הימנית שולטת על ערוץ המצערת וערוץ המאזנות.
שלט רחוק מוד 1 Mode

מוד 3 Mode מציג סידור ערוצים שהינו תמונת מראה של מוד 2 Mode:

ידית ההיגוי הימנית שולטת בערוץ המצערת והגה הכיוון, ידית ההיגוי השמאלית שולטת במאזנות והגה הגובה.

שלט רחוק מוד 3 Mode
מוד 4 Mode מציג סידור ערוצים שהינו תמונת מראה של מוד 1 Mode:

ידית ההיגוי הימנית שולטת בערוץ הגובה והכיוון, ידית ההיגוי השמאלית שולטת בערוץ המאזנות והמצערת.

שלט רחוק מוד 4 Mode
ההגיון שעומד מאחורי הסידורים

כפי שראינו ישנם זוג הסידורים מוד 1 Mode ומוד 2 Mode ולהם זוג סידורי מראה. הרעיון הינו לאפשר למשתמשים ימניים או שמאליים לנצל את כל אחד מהסידורים באופן הנוח לו יותר.
במבט מעמיק יותר נבין שההבדל עיקרי בין הסידורים הינו הפרדת הערוצים העיקריים, כלומר הגה גובה ומאזנות, בין זוג ידיות נפרד במוד 1 Mode. הרעיון הוא לספק שליטה מדוייקת יותר על כל אחד מהערוצים בלי פגיעה בערוץ אחר. שינוי בהגה הגובה עלול להשפיע על זוית המאזנות כאשר משתמשים באותה ידית היגוי עבור ערוצים אלו.

לעומת זאת במוד 2 Mode משולבים הערוצים העיקריים על ידית היגוי אחת, כלומר נמצא את ערוץ הגובה והמאזנות ממוקמים יחדיו על ידית ההיגוי הימנית. ההיגיון כאן הינו לדמות ככל האפשר את המצב בכלי טייס אמיתי בו השליטה על "ערוצים" אלו מתבצעת על ידי ידית אחת.
לרוב ניתן לרכוש משדר שלט רחוק בכל אחד מהסידורים העיקריים כלומר מוד 1 Mode או מוד 2 Mode אולם ניתן לבצע את ההחלפה גם לבד על ידי שינויים מסויימים בתוך המשדר. ראשית יש להדגיש את סוגיית האחריות, סביר להניח כי אחריות היצרן עלולה להפגע במידה והמשדר נפתח על ידי מי שאינו מוסמך לכך על ידי היצרן או מי מטעמו. ההחלפה בין הסידורים דורשת לרוב שינויי פיזי הדרוש להחלפה בין ערוץ הגובה לערוץ המצערת וכן החלפה חשמלית בין הפוטנציומטרים של כל אחד מהערוצים. היות שלא מומלץ לפרק את הפוטנציומטרים ממיקומם הפיזי עדיף להחליף את סידורי החיווט למעגל האלקטרוני בגוף המשדר, לעיתים יש צורך בהחלפת מחבר פשוט אולם יתכן שיהיה צורך להלחים חלק מהחוטים.
מערכות שלט רחוק חדשות כמו ה-Aurora 9 ומערכות מתקדמות נוספות כוללות שינוי פשוט בתוכנה המאפשר מעבר בין כל אחד מהמצבים. גם השינויים הפיזיים מתבצעים ללא פירוק המשדר.

joomla wellnessLorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s...