ההבדל בין הגברים לילדים הוא מחיר הצעצועים שלהם. :)

ה־Lama 3 מתאים לקיץ הישראלי, להטיס מסוק בלי לצאת מהחדר הממוזג.

המסוק מרחף ונשלט על ידי זוג רוטורים, אחד מעל השני על ציר משותף מה שמתאים לטיסה בבית, חוסך את הצורך במערכת זנב ומאפשר את השימוש בקוטר להבים קטן יחסית.
הרוטור העליון מספק עילוי בלבד ואילו התחתון מחובר לזוג סרווים המאפשרים את הטייתו ימינה, שמאלה, קדימה ואחורה לצורך היגוי המסוק. סיבוב המסוק ימינה ושמאלה (Rudder) מתבצע על ידי המקלט שדואג לשינוי ביחסי מהירויות המנועים.


Lama V3
נתונים טכניים:

    משקל: 215 גרם
    קוטר להבים: 34 ס"מ
    זוג מנועים
    שלט רחוק בעל 4 ערוצים
    זוג סרווים: 7.5 גרם, 1 ק"ג לס"מ, 0.1 שניות לשינוי של 60°
    סוללה: 7.4V 800mAh Li-polymer
    אורך: אם לא היה נשבר הזנב היינו יודעים :)

המסוק יציב מאד ובעל עקומת למידה המאפשרת הטסה גם לאלו שהינם חסרי ניסיון לאחר הדרכה קצרה. ציר הרוטור ארוך במיוחד (גובה הרוטור העליון כ־15 ס"מ ממגלשי המסוק) מה שבאופן טבעי גורם למסוק להתנהג כמטוטלת ולשמור על יציבותו באופן מרשים. המסוק מגיע עם ארבע להבים להחלפה, זוג עליון וזוג תחתון. החלפתם פשוטה מאד ואורכת מספר דקות בלבד.
Upper Rotor
לאחר פתיחת הקופסה וטעינת המצבר מגיע שלב הטיסה. בתוך הבית המסוק טס בקלות רבה, הקיזוז פשוט ונראה שהג'ירו מבצע את עבודתו כראוי. מנועי המסוק נותנים תחושת כוח מספקת בהחלט ומתמודדים בקלות עם משקלו (הנמוך) של המסוק.
המסוק מתאים כמובן למתחילים אך גם מטיסים בעלי ניסיון ייהנו מביצועיו בבית.
מחוץ לבית הטיסה מאתגרת בהרבה ומתחילים יתקשו להתמודד עם רוחות, גם קלות. מומלץ להתאמן בבית או להטיס במזג אויר רגוע מאד.
רכיבי המסוק מורכבים בתוך “שלדת” פלסטיק אליה מחוברים שני המנועים, הזנב, הסוללה ומלפנים בתוך החופה המקלט.
Parts
המקלט מכיל את בקרי המהירות עבור זוג המנועים, חיבורי המנועים והסרווים וג'ירו מובנה. מגלשי המסוק בנויים מפלסטיק קשה במידה המאפשרת נחיתות קשות בלי להינזק ורך מספיק על מנת למנוע נזק לשאר חלקי המסוק מנחיתות כאלו. לעומתם זנב המסוק עמיד פחות ודי מהר עברתי להטיס ללא זנב.
למגלשי המסוק מחוברת סוללת הליתיום המסופקת עם המסוק. חיבור הסוללה מגן עליה בזמן הנחיתה וכן מקבע אותה במקומה על מנת לשמור על מרכז הכובד של המסוק. למרות מידותיה הקטנות מצליחה הסוללה לספק 15 דקות של טיסה.
על המקלט ניתן לראות בבירור את נורית ה־LED המציינת בעת הדלקת המסוק את בדיקת המערכות האלקטרוניות על ידי הבהוב אדום. לאחר מספר שניות, ובמידה והמערכות תקינות, תעבור הנורית לצבע ירוק קבוע. זהו הסימן שניתן להתחיל בטיסה. במידה ולא הופעל השלט, תאותת הנורית באדום – ירוק. עם החלשות מתח הסוללה תחזור הנורית לאותת באדום. זה הזמן לנחות ולטעון את הסוללה.
לסוללה שני חיבורים: אחד המספק חשמל למערכות המסוק, ושני המתחבר למטען המסופק וטוען את כל אחד מהתאים בסוללה. המטען המסופק עם המסוק מתאים לרשת החשמל על ידי ספק 12V ולמצבר הרכב. הטעינה אורכת פחות משעה.
המשדר בנוי באופן פשוט ולא מצועצע (מלבד מעט קישוטים מיותרים בצבע לבן על ידיות ההיגוי) ונוח לאחיזה. כמו כן מאובזר המשדר במחוון מתח בעל חמישה נוריות LED, חיבור למדריך (Trainer) ואפשרות לטעינת הסוללות שבתוכו על ידי מטען חיצוני מבלי להוציא אותן. המשדר מסופק ללא סוללות נטענות, את אלו יש לרכוש בנפרד.
 
במסוקים אותם קיבלתי לבדיקה הגיעו משדרים בתחומי התדרים 72MHz ו־35MHz.
 
אז מה חסר למסוק?
סוללות נטענות למשדר וזנב עמיד יותר. מלבד אלו זהו מסוק שיספק הנאה רבה למתחילים והנאה לא מעטה גם למיומנים שבינינו.

joomla wellnessLorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s...