ההבדל בין הגברים לילדים הוא מחיר הצעצועים שלהם. :)

כיצד ממחזרים סוללת ליפו (LIPO – Lithium Polymer)?

סוללת ליפו – LiPo, או למעשה תאים הבנויים בטכנולוגיית LiPo, בעלת ייתרונות רבים:
בניגוד לסוללת NiMH, סוללת אלקליין או כימיות נוספות ליצירת אנרגיה חשמלית, סוללות בטכנולוגיית ליטיום פולימר ידידותית לסביבה. בנוסף סוללת ליפו בעלת משקל נמוך, מייצרת הספק גבוהה מחיר סביר ויתרונות נוספים.
יחד עם זאת גם לסוללות ליפו יש חסרונות, ובשמוש לא נכון הן עלולות להיות מסוכנות, בעיקר כאשר סוללה מגיעה לסוף דרכה. ראשית, אסור בשום אופן להשליך סוללה לפח האשפה, אלא יש למחזרה. תהליך המיחזור המוצג כאן נועד לסלק את הסכנות הנוגעות לשלב סיום השימוש

אנו ממליצים להגיע עם סוללות ליפו שלא ניתן עוד להשתמש בהן לחנות טיסנים ולתת למקצוענים לטפל בהן ולמחזר אותן.

למרות העובדה שסוללת ליפו, כמו סוללות נטענות אחרות מיועדת לשימוש רב פעמי, מגיעה נקודה בה הסוללה אינה שמישה עוד. לסוללות מספר מאפיינים חשמליים שנפגעים ככל שגדל מספר הפעמים שבהן עברה הסוללה תהליך של טעינה ופריקה. לאחר כל פריקה וטעינה תוכל הסוללה להטען בכמות אנרגיה נמוכה יותר ולספק זרם נמוך יותר, עד למצב בו נבחר להפסיק את השימוש באותה סוללה ולמחזר אותה.

כאשר הסוללה מגיעה לסוף דרכה, היא עדיין אוגרת בתוכה אנרגיה חשמלית, ואם היא תפגע היא עלולה להתפוצץ ולגרום נזק, קיימים סרטונים רבים ברשת המציגים סוללות LiPo מתפוצצות.
התפוצצות הסוללה עלול לגרום לשריפה ופגיעות נוספות אחרות. כדי להקטין ככל האפשר את הסיכוי לפיצוץ סוללה יש לשמור על קיום מספר תנאים.
כמו שצויין בפתיח, אסור להשליך סוללת ליפו לפח האשפה, מפני שמפני האשפה לא מודעים לתכולת האשפה שלכם, וכאשר הסוללה תדחס על ידי הגורס היא עלולה להתפוצץ ולסכן את מפעיליו. לפני השלכת הסוללה יש לרוקן ממנה את המיטען החשמלי (קליברציה) לפני שנפטרים ממנה.

צוות טיסן כתב עבורכם מדריך כיצד יש לנהוג בסוללה שהגיעה לסוף דרכה:

    בשלב הראשון יש לפרוק את הסוללה לחלוטין. פעולה זו מתבצעת באמצעות שימוש במטען חכם, אם מסיבה כל שהיא הסוללה או אחד התאים בה נפגם פיזית, אין לפרוק אותה כלל ויש לדלג ישירות לשלב 5.
    יש למקם את הסוללה במיכל חסין אש, אנו ממליצים להשתמש בדלי מפלסטיק ממולא בחול – פשוט להניח את הסוללה לאורך כל תהליך הפריקה.
    חברו את הסוללה למטען החכם וכוונו את מתח הפריקה למתח המינימלי שמאפשר המטען.
    יש להמשיך בפעולת הפריקה עד אשר מד המתח מציג 1 וולט לכל תא.
    בתום הפריקה יש להשרות את הסוללה הסוללה במי מלח, יחס המים/ מלח הינו 1 כוס מלח לכל 4 ליטר, יש להשאיר את הסוללה במים במשך שבועיים.
    * שימו לב כי הדלי / כלי ההשריה צריך להיות מפלסטיק ( ברזל מוליך חשמל . . . ).
    הוצא את הסוללה ממי המלח, נגב אותה ועטוף הנייר עיתון או מגבת, רק לאחר ביצוע שלבים אלו ניתן להשליך את הסוללה לפח האשפה הרגיל.

הערה כללית: לא מומלץ לפרוק סוללות בטמפרטורה גבוהה, רצוי לבצע זאת בחדר מוצל וממוזג.

* התוכן באתר זה הינו כללי באופיו, צוות טיסן אינו אחראי לדיוק ו/או לשלמות ו/או להעדר שגיאות בתוכן באתר ולא ישא באחריות כלשהי לתוכן. אין להסתמך על ייעוץ שהתקבל באמצעות האתר. צוות טיסן אינו אחראי לנזק כלשהו שעלול להגרם מביצוע הליך מעל או כל הליך אחר המופיע באתר.

joomla wellnessLorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s...