- הודעות 6
- תודות התקבלו: 0
עזרה בהרכבת HK450GT
מדריך שלם להרכבה של המסוק סביר להניח שלא תמצא, כמעט כל שילוב של חלקים שונים דורש מדריך מעט שונה. אפשר לעזור לך צעד צעד עד שהמסוק יהיה מוכן להטסה. כמובן שעם מדריך הכל קל יותר.
דבר ראשון, מה מתאים, מה לא ומה חסר:
השלט שקנית מתאים להטסת מסוקים אבל זה כל מה שאפשר לומר עליו. הוא המינימים שיכול להטיס מסוק על שלט. הבעיה העיקרית שלו היא שהקיזוזים מכניים, כלומר לא נשמרים בזיכרון, כלומר לא ניתן לעבור בקלות בין דגמים. הבעיה הגדולה יותר היא שאתה צריך מחשב נייד בשטח עבור כל כיוון מינימלי, אפילו כדי להפוך כיוון של סרוו.
המנוע לא מתאים למסוק הזה. אתה צריך מנוע של 4,000kv וזה מנוע של 2,300kv.
הסרוואים שבחרת לא יאפשרו כיוון של המסוק. הרזולוציה שלהם כל כך נמוכה שקשה מאד להגיע לנקודה בה שלושתם יושבים על ה-Swash בנקודה שאתה מעוניין. (אם אתה לא מכיר את המושג Swash או כל מושג אחר שאני משתמש בו, תשאל ונסביר לך).
חסר סרוו זנב, צריך סרוו מהיר מאד. ככול שתשקיע בסרוו הזה יותר, כך יהיה קל יותר לכוון את המסוק לעמוד במקום.
הג'ירו הזה בעייתי מאד. אם יש לך מזל הוא יעבוד, אבל ראיתי כאלו חדשים לגמרי שפשוט לא עושים את העבודה. אחרי שתבדוק אותו אפשר יהיה להתקדם.
הסוללה בסדר גמור, מתאימה למסוק 450 ומספקת מאד למתחילים.
קנית וקיבלת את הכל או שעדיין ניתן לשנות את ההזמנה?
יש לך תקציב לשינויים בהזמנות?
Please התחברות או צור חשבון to join the conversation.
IziG wrote: שלום וברוך הבא לפורום !
מדריך שלם להרכבה של המסוק סביר להניח שלא תמצא, כמעט כל שילוב של חלקים שונים דורש מדריך מעט שונה. אפשר לעזור לך צעד צעד עד שהמסוק יהיה מוכן להטסה. כמובן שעם מדריך הכל קל יותר.
דבר ראשון, מה מתאים, מה לא ומה חסר:
השלט שקנית מתאים להטסת מסוקים אבל זה כל מה שאפשר לומר עליו. הוא המינימים שיכול להטיס מסוק על שלט. הבעיה העיקרית שלו היא שהקיזוזים מכניים, כלומר לא נשמרים בזיכרון, כלומר לא ניתן לעבור בקלות בין דגמים. הבעיה הגדולה יותר היא שאתה צריך מחשב נייד בשטח עבור כל כיוון מינימלי, אפילו כדי להפוך כיוון של סרוו.
המנוע לא מתאים למסוק הזה. אתה צריך מנוע של 4,000kv וזה מנוע של 2,300kv.
הסרוואים שבחרת לא יאפשרו כיוון של המסוק. הרזולוציה שלהם כל כך נמוכה שקשה מאד להגיע לנקודה בה שלושתם יושבים על ה-Swash בנקודה שאתה מעוניין. (אם אתה לא מכיר את המושג Swash או כל מושג אחר שאני משתמש בו, תשאל ונסביר לך).
חסר סרוו זנב, צריך סרוו מהיר מאד. ככול שתשקיע בסרוו הזה יותר, כך יהיה קל יותר לכוון את המסוק לעמוד במקום.
הג'ירו הזה בעייתי מאד. אם יש לך מזל הוא יעבוד, אבל ראיתי כאלו חדשים לגמרי שפשוט לא עושים את העבודה. אחרי שתבדוק אותו אפשר יהיה להתקדם.
הסוללה בסדר גמור, מתאימה למסוק 450 ומספקת מאד למתחילים.
קנית וקיבלת את הכל או שעדיין ניתן לשנות את ההזמנה?
יש לך תקציב לשינויים בהזמנות?
1) אין לי מושג מה זה swash...
2) את הכל כבר הזמנתי וקיבלתי, אבל יש לי תקציב לשינויים...
3) אם תוכל בבקשה לתת לי קישורים לחלקים החדשים, אבל גם להסביר לי למה בחרת כל חלק כדי שאני אדע טוב יותר לפעם הבאה שאני אצטרך להזמין משהו...
מאוחר יותר אני אחפש חלקים שמומלץ שתקנה כדי שתוכל להגיע למסוק טס.
הסירטון הבא מסביר את הנושא בגדול, יש הרבה שלבים קטנים שביחד מאפשרים כיוון נכון של ה-Swash:
אז ככה, דבר ראשון אתה צריך מנוע של בערך 500W ובסל"ד סביב ה-4,000kv. המנוע הזה מתאים לנתונים האלו:
www.hobbyking.com/hobbyking/store/__1117...utrunner_3500KV.html
ג'ירו מחזיק את המסוק במקום. ג'ירו כמו זה שקנית, שאמור להיות חיקוי של ה-Futaba 401, לא יחזיק את הזנב של המסוק במקום. קשה מאד להגיע איתו לכיוון סביר, והוא משתנה כל הזמן. המינימום שיש סיכוי שיאפשר לך ללמוד להטיס הוא זה:
www.hobbyking.com/hobbyking/store/__1531...o_.html?strSearch=ga
סרוו זנב קריטי לשילוב עם הג'ירו, אם הסרוו איטי, הפקודות מהג'ירו לא יגיעו בזמן לזנב והמסוק לא יעמוד במקום בצורה יציבה. בקיצור לא תצליח להגיע למצב שאתה מרחף.
אני אחפש קישור לסרוו סביר ולשאר הרכיבים שחסרים לך ואעדכן את הפוסט הזה.
ואם היית מתייעץ לפני אז עדיף היה לקנות CopterX, לא יודע איזה מסוק יותר טוב, אבל ה CopterX עולה חצי. יש לי אותו והוא מסוק טוב מאד למתחילים.
בנוסף אתה צריך חוץ מה swashplate tool גם מד זוית ללהבים, אי אפשר לכוון בלי זה.
מנהל פורום טיסנים ומכוניות שלט לשעבר... בפורום FXP
אז מה בעצם הדברים שאני צריך לקנות בסופו של דבר?
אני מוכן לשלם יותר כסף בשביל משהו שיחזיק הרבה זמן...
www.hobbyking.com/hobbyking/store/__2165...peed_Controller.html
בשביל לתכנת את הבקר אתה צריך כרטיס תכנות שמתאים לו:
www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_vie...m.asp?idProduct=2169
ועוד כלי עבודה שהוא חובה לכל מטיס מסוקי שלט רחוק הוא פלייר לחיבורים של הראש של המסוק:
www.hobbyking.com/hobbyking/store/__9801...link_pliers_5mm.html
הסרוואים שקנית לא שווים כלום, הם מתאימים אולי ללמוד איך מתכנתים ארדואינו להפעיל סרוו וזהו.
אתה צריך להשקיע בסרוואים טובים גם כי זה חשוב מאד למסוק וגם כי אתה שומר אותם לטיסן או למסוק הבא שתקנה. מה התקציב שיש לך לקנות חלקים נוספים?
מנהל פורום טיסנים ומכוניות שלט לשעבר... בפורום FXP
אתה יודע איך טוענים סוללת ליפו? אתה צריך מטען חכם. מטען טוב ישמור על הסוללה לתקופה ארוכה מול מטען פשוט שיכול לקצר מאד את החיים של הסוללות שלך.
כשיגיעו אליך כל החלקים ותרכיב אותם (ההרכבה פשוטה יחסית) נתחיל להסביר לך איך לכוון את הראש של המסוק, את הזנב ואת הג'ירו. הכיוון של הראש כולל "תיכנות" של השלט. קנית את הכבל שאיתו מחברים את השלט שלך למחשב? בלעדיו אי אפשר לכוון כלום.
אבל, היות שכבר קנית שלט ואתה חדש בתחביב הזה, אני מציע לך לסיים את ההרכבה של המסוק, להטיס אותו, ורק אחר כך להחליט אם אתה מתקדם. אם התחביב הזה תופס אותך, אתה כבר תלמד לבד איזה שלטים מובילים יש בשוק ואיזה אתה רוצה לקנות לעצמך. לכל שלט / יצרן יש את היתרונות והחסרונות שלו.
השלט שיש לך לא ימנע מהמסוק שלך לטוס, יצא לי להטיס איתו ולמרות כל החסרונות שלו, מסוק 450 טס איתו בסדר גמור.
תתחיל בהזמנה של כל מה שצריך להחליף במסוק שלך, נסייע לך בהרכבה ובכיוונים שלו ואחר כך תחשוב על שלט חדש.
ורק כדי שתתחיל להכיר, השמות המובילים כבר שנים בתחום הזה הם סאנווה - Sanwa, פוטבה - Futaba והייטק - HiTec.