סיכום לפי יצרן
השוואת מערכות שלט רחוק 2.4GHz Spread Spectrum
אני בטוח שהשאלה המרכזית אותה שואלים רובכם היא "איזו מערכת Spread Spectrum היא הטובה ביותר?”
ובכן האמת היא שלמותגים הגדולים (כמו JR/Spektrum ופוטבה) היצע מכובד של ציוד שלו עדות גבוהה לאמינות וביצועים.
כמובן שאם תשאל מספיק משתמשים תמצא מישהו שסבל מבעיות כמעט עם כל יצרן, ומערכות ה־2.4GHz לא טובות יותר.
כדאי מאד לזכור שאנו דנים כאן במערכות שהינן דור ראשון כך שבוודאות יסבלו ממחלות ילדות ונושאים נוספים שידרשו התייחסות. למעשה, JR/Spektrum וגם פוטבה כבר נתקלו בחלק מבעיות אלו אך העניינים נראים כרגע די יציבים.
לא לקחת שום סיכון
הגנה נוספת כנגד הפרעות
כעת כבר הבנתם בוודאי שמערכות Spread Spectrum מציעות דרכים מתוחכמות מאד להפחתת הפרעות ולאפשר למספר רב של מערכות שלט רחוק לפעול יחדיו ללא צורך בניהול תדרים.
תודות לדרך בה מערכות אלו מפזרות את האותות באופן כה רחב על פני תחום ה־2.4GHz ותודות לדרך בה חלקם מדלגות מסביב ונשארות מטרה נעה, יש צורך באותות מפריעים בעוצמה חזקה מאד כדי שתיהיה להם השפעה כל שהיא. כבר הסברתי, לפחות בתיאוריה, שפוטבה FASST היא כנראה המערכת המוגנת ביותר הנמצאת בשוק מבין מערכות ה־Spread Spectrum, אך גם JR/Spektrum משתמשת במערכת עצמית כפולה לעמידות נגד הפרעות, לא על ידי דילוג אלה על ידי הוספת ערוץ נוסף ליתירות.
כפי שתואר קודם, מערכת DSSS עלולה ליפול עם עוצמת אות ההפרעה בערוץ גבוהה מספיק, אם כך בחרו ב־JR/Spektrum להקטין את הסיכון על ידי שימוש בשתי ערוצים בו-זמנית.
המשמעות הינה שגם אם אות בעוצמה חזקה מאד מופיע בערוץ הנמצא בשימוש על ידי מערכת ה־JR/Spektrum שלך, לא תאבד שליטה, וזאת היות שהערוץ השני המשתמש בתדר שונה כמעט בוודאות יהיה בלתי מושפע.
כיצד פועלות מערכות שלט רחוק מסורתיות?
שלט רחוק פס צר FM/PCM
מערכת השלט רחוק מבוססת רדיו הראשונה נבנתה לפני למעלה מחצי מאה, מאז ועד היום הטכנולוגיה בה השתמשו הייתה "פס צר". פס צר מתייחס למרווח בו משתמש אות רדיו בטווח התדרים המצוי. מערכות שלט רחוק FM/PCM עכשוויות פועלות בחלל צר מאד על תדרים נמוכים (27, 35, 36, 40, 41 או 72MHz).