ההבדל בין הגברים לילדים הוא מחיר הצעצועים שלהם. :)

לא לקחת שום סיכון

הגנה נוספת כנגד הפרעות

פוטבה - שלט רחוק בטכנולוגיית 2.4GHzכעת כבר הבנתם בוודאי שמערכות Spread Spectrum מציעות דרכים מתוחכמות מאד להפחתת הפרעות ולאפשר למספר רב של מערכות שלט רחוק לפעול יחדיו ללא צורך בניהול תדרים.

תודות לדרך בה מערכות אלו מפזרות את האותות באופן כה רחב על פני תחום ה־2.4GHz ותודות לדרך בה חלקם מדלגות מסביב ונשארות מטרה נעה, יש צורך באותות מפריעים בעוצמה חזקה מאד כדי שתיהיה להם השפעה כל שהיא. כבר הסברתי, לפחות בתיאוריה, שפוטבה FASST היא כנראה המערכת המוגנת ביותר הנמצאת בשוק מבין מערכות ה־Spread Spectrum, אך גם JR/Spektrum משתמשת במערכת עצמית כפולה לעמידות נגד הפרעות, לא על ידי דילוג אלה על ידי הוספת ערוץ נוסף ליתירות.

כפי שתואר קודם, מערכת DSSS עלולה ליפול עם עוצמת אות ההפרעה בערוץ גבוהה מספיק, אם כך בחרו ב־JR/Spektrum להקטין את הסיכון על ידי שימוש בשתי ערוצים בו-זמנית.

המשמעות הינה שגם אם אות בעוצמה חזקה מאד מופיע בערוץ הנמצא בשימוש על ידי מערכת ה־JR/Spektrum שלך, לא תאבד שליטה, וזאת היות שהערוץ השני המשתמש בתדר שונה כמעט בוודאות יהיה בלתי מושפע.

יצרנים מכובדים מבינים שהמערכות שלהם שולטות בדגמים גדולים מאד, יקרים ואף מסוכנים כך שהם משתדלים לאפשר מספר אפשרויות רב. פוטבה משתמשת בדילוג תדרים רציף, JR/Spektrum משתמשת בערוץ גיבוי (טקטיקה הידועה כיתירות).

מהו גיוון?

היבט חשוב נוסף של מערכות 2.4GHz Spread Spectrum הינו מושג הנקרה גיוון (Diversity).

גיוון דרוש היות שאותות רדיו בתדר 2.4GHz מתנהגים באופן די שונה מאלו שהתרגלנו אליהם בתחום התדרים הנמוך כמו 72MHz.

בעוד שהתחום הישן צר הפס של תדרים יעבור כמעט דרך כל חפץ כמו בתים, עצים, גדרות, ודגמי טיסנים, 2.4GHz מתנהג הרבה יותר כמו אור, כאשר הוא נקלט הוא מוחזר על ידי הרבה חלקים של הסביבה.

תופעה זו של קליטה או החזרה של אות ה־2.4GHz נגרם לעיתים כאשר אנטנת המקלט עלולה להיות ממוסכת על ידי אחד מחלקי הטיסן, או עלולה להיות מושפעת מתופעת "רוח רפאים" שראינו בעבר במקלטי טלוויזיה ישנים כאשר אות השידור היה מוחזר מבניין ונראה כתמונה נוספת מעל התמונה הרצויה (התופעה נקראת multi-pathing, ריבוי נתיבים).

משמעותו של מיסוך ו/או ריבוי נתיבים הינה שאפשרי שהמקלט לא יצליח לקלוט את המשדר בצורה ברורה מספיק כדי לפענח את אותות השליטה הנשלחים אליו.

הפתרון הפשוט (והבטוח ביותר) לבעיה זו הינו שימוש ביותר מאנטנה אחת ו/או יותר ממקלט אחד בטיסן. על ידי התקנה של האנטנות או המקלטים במקומות שונים בטיסן (אפילו מספר סנטימטרים אחד מהשני), אחד מהם יכול להשתלט אם האחר לא מצליח לקבל אות נקי.

מערכות שלט רחוק מתוצרת JR/Spektrum מאפשרות ריבוי מקלטים, עד לארבע ויותר ולחלק ממקלטים אלו מספר אנטנות. זהו בביטחון פתרון הגיוון המוחלט. בדגמי טיסנים גדולים אתה יכול להיות בטוח שאין סיכון למיסוך או ריבוי נתיבים בפשטות על ידי הגדלת מספר המקלטים בגוף הטיסן.

מערכת פוטבה FASST משתמשת בשתי אנטנות המותקנות על מקלט אחד. תיאורתית אין זה פתרון טוב כמו זה של JR/Spektrum אך במציאות הוא פועל באופן מצוין.

תוכן העיניינים:
אאז איך בדיוק עובד שלט רחוק רחב פס (Spread Spectrum)?
כיצד פועלות מערכות שלט רחוק מסורתיות?
מערכות (Distributed Spread Spectrum (DSS
כיצד פועלות מערכות שלט רחוק FHSS
לא לקחת שום סיכון
סיכום לפי יצרן


מקור: 2.4GHz Radio Control Explained

תודה לברוס סימפסון מ־RCModelReviews.com על הרשות לתרגם.

Thanks to Bruce Simpson from RCModelReviews.com for the permission to translate.

joomla wellnessLorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s...