ההבדל בין הגברים לילדים הוא מחיר הצעצועים שלהם. :)

מערכת שלט רחוק אורורה Aurora 9 מבית HiTEC – שיטת השידור AFHSS

בסקירה הקודמת ערכנו היכרות עם אחת ממערכות השלט רחוק המעניינות שיצאו לשוק בתקופה האחרונה, יש כאלו שיאמרו האייפון של השלטים. בסקירה הנוכחית נתעמק בשיטות השידור הנמצאות בשימוש האורורה 9 Aurora ולמעשה כל המשדרים של HiTEC המשתמשים במודול Optima AFHSS ומקלטי השש, שבע ותשע ערוצים ממשפחת Spectra 2.4GHz. בנקודה זו נזכיר שהייטק מאפשרים גם עבודה בתדר 72MHz FM בשיטת איפנון QPCM אך לא נתעמק במאפיין זה בסקירה זו. שיטת שידור זו דורשת שימוש במודול Spectra PRO Synthesized RF Module.

המודול – HiTEC Spektra 2.4GHz
מודול השידור של הייטק כולל אנטנה חיצונית המחוברת באמצעות כבל מסוכך ללא אפשרות ניתוק.
זוג נורות לד בצבעים אדום וכחול המסמנות את מצב העבודה של המודול: ביינד Bind, נורמל Normal או מצב סריקה Scan mode.

בנוסף נמצא בדופן המודול מחבר Data המשמש להעברת נתונים בין המודול למחשב או כל התקן חיצוני מתאים וכן לשידרוג גרסת תוכנת המודול. הערה: עידכון גרסת התוכנה של המשדר עצמו מתבצע דרך חיבור החניך / מדריך ולא דרך המודול.
הייטק מאפשרים שידור בשני אופנים: Norma Mosde ו-Scan Mode. ההבדלים בשיטות השידור מביאים איתם חוזקות וחולשות שמייד נפרט.
אופן שידור - Normal Mode

המשדר מגיע מהיצרן כשהוא מוגדר לעבוד ב-Normal Mode, חיווי לכך ניתן על ידי נורית לד אדומה הדולקת באופן רציף על גב המודול מייד לאחר הדלקת המשדר ואיפשור שידור על ידי בחירת YES על צג ה-LCD. באופן שידור זה נבחרים 20 ערוצי שידור בזמן ביצוע תהליך הביינד בין המשדר למקלט ואלו ערוצי השידור היחידים שבהן תשתמש המערכת. דילוג התדרים יתבצע בתוך טווח התדרים שנבחר גם עם בשלב מאוחר יותר נטיס בשטח הטסה עמוס בשידורי פס רחב וחלק מערוצים אלו יושפע ממשדרים אחרים.
היתרון שבעבודה באופן שידור זה טמון בעובדה שאין צורך לסרוק את הטווח מייד עם הדלקת המשדר מה שתורם מספר שניות לאתחול המערכת וכן בצריכת חשמל נמוכה יותר מהסוללה מה שתורם באופן ישיר לזמן הטסה ארוך יותר בין טעינות.
אופן שידור – Scan Mode

אופן שידור זה תוכנן על ידי הייטק לתת מענה לשיטחי הטסה עמוסי משדרים אך בנוסף הוא נותן מענה גם לשידור FPV חוזר מהטיסן למטיס בתחום תדרים דומה לזה שנמצא בשימוש המטיס. ראשית נסביר כיצד מחליפים בין אופני השידור. בגב מודול השידור ישנו לחצן המשמש לתהליך הביינד, לחיצה ארוכה עליו משנה את אופן השידור מ-Normal ל-Scan ולהיפך. החיווי למצב עבודה Scan Mode ניתן על ידי נורית לד כחולה בצמוד לנורית האדומה בגב המודול. חיווי נוסף שנראה מייד עם הדלקת מודול השידור הוא איתות מהיר של הנורית הכחולה, איתות זה מסמן כי המשדר סורק את טווח ה-2.4GHz על מנת למצא את ערוצי השידור הנקיים ביותר, ערוצים אלה יהיה בשימוש עד להפעלה מחודשת של המשדר. בסיום הסריקה תדלק הנורית הכחולה באופן רצוף. במידה ונטיס בשטח הטסה עמוס במשדרי פס רחב, נניח באירוע טיסנאות כל שהוא, תבחר עבורנו המערכת בכל טיסה טווח שונה של תדרים שנבחרו בקפידה על מנת לאפשר תקשורת נקייה ככל האפשר בין המשדר לטיסן או המסוק.
נחזור לרגע לנושא ה-FPV, מטיסים רבים בוחרים בציוד FPV בתדרים / טכנולוגיות שידור שונות עבור הציוד המשמש כשלט רחוק והציוד המשדר מהטיסן בחזרה למטיס וזאת כדי להימנע ככל הניתן מחפיפת תדרים. כאן מגיעה הייטק עם פתרון שונה, היות שציוד FPV ינצל לרוב חלק קטן בלבד מטווח השידור המלא של תחום תדרי ה-2.4GHz יכול משדר Aurora 9 לזהות שידור זה כשהוא מוגדר לעבוד במצב סריקה – Scan Mode. בזכות זיהוי הערוצים שבשימוש משדר הוידאו, יוגדר השלט לשדר בערוצים נפרדים וכך נקבל תמונה נקייה מהפרעות בשונה מהמצב עם שידור 2.4 “רגיל".


הייטק משתמשת ב-20 ערוצים בלבד מטווח השידור המוקצה למערכות 2.4GHz בשונה מיצרניות אחרות המנצלות את כל הטווח. הסבר רישמי של הייטק לניצול חלקי של הטווח לא ניתן עדיין אך הערכות הן כי התכנון הנ"ל מאפשר ניצול יעיל יותר של הטווח עבור משתמשים רבים בו זמנית ואיפשור ציוד אקטיבי על הטיסן ללא חפיפת ערוצים כפי שהסברנו מעל. בכל מקרה אין תיעוד ברשת של ניסוי המעיד על נעילת מערכת הייטק בסביבת מעבדה.

סקירות קודמות בנושא הייטק אורורה HiTEC Aurora 9:

הייטק אורורה 9 סקירה ראשונה

הייטק אורורה 9 הגדרת חניך / מדריך

משתמשים במשדר הייטק? הרשמו לפורום הטיסנים שלנו לעדכונים ומידע נוסף.

joomla wellnessLorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s...